Американският милиардер Крис Клайн загина в катастрофа с хеликоптер на Бахамите

...
Американският милиардер Крис Клайн загина в катастрофа с хеликоптер на Бахамите
Коментари Харесай

Американски милиардер загина в катастрофа с хеликоптер на Бахамите

Американският милиардер Крис Клайн почина в злополука с хеликоптер на Бахамите в четвъртък, заяви губернаторът на щата Западна Вирджиния, представен от CNN.

" Днес ние загубихме суперзвезда от Западна Вирджиния, а аз изгубих непосредствен другар - написа Джим Джъстис. -... Крис Клайн построи империя и постоянно беше подготвен да дава. Какъв превъзходен, любящ и даващ мъж! "

На борда е имало още няколко души. Според AFP починалите са седмина. Сред тях е дъщерята на Крайн, твърди баптистката черква, чиито членове са били фамилията на Клайн.

Клайн произлиза от семейство на миньори - и майка му, и татко му работят в мини - и израства до милиардер точно в добивната индустрия. Започва като миньор в Западна Вирджиния през 1980 година, когато е 22-годишен и десетилетие по-късно основава лична компания - Cline Group. Компанията оперира на пазара няколко години, преди да бъде учредена и Foresight Energy - фокусирана в минната индустрия в Илинойс. Миналата година Foresight Energy генерира доходи от продажба на въглища в размер на $1.097 милиарда, излиза наяве от уеб страницата ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР